content_copy Balloon-Simple-ArrowNon
Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   

Het zalven van de kaarsen


Voordat men een ritueel aanvangt is het zaak om lichamelijk en geestelijk schoon en rein te zijn.
Hiertoe wordt vaak een bad genomen met zuiverende oliën of de reinigende Zeven Geesten bad olie, terwijl voorafgaand aan het ritueel het huis gereinigd wordt met reinigende wierook.
Heel belangrijk bij de voorbereiding van een kaars voor ritueel gebruik is het zalven. Het zalven heiligt de kaars en maakt het mogelijk voor de elementalen uit het plantenrijk hun uitwerking te manifesteren.
Door de kaars met een speciale olie te zalven maakt U de kaars geschikt voor het doel dat U beoogt. De kaars wordt hiervoor in twee helften verdeeld. Het stuk vanuit het midden naar de pit toe, wordt de noordpool van de kaars genoemd en het stuk vanuit het midden naar de onderzijde wordt de zuidpool genoemd. Om de kaars te zalven neemt U een beetje zalfolie op de vingers en wrijft dit op de handpalmen. Dan wrijft U de olie eerst vanuit het midden naar de noordpool (pit) toe omhoog en daarna vanuit het midden naar de zuidpool (onderzijde) omlaag. Beide kanten dienen een gelijk aantal keren bestreken te worden.
Tijdens deze handeling concentreert U zich op het doel waarvoor de kaars gebrand zal worden. U kunt de olie ook met een daarvoor bestemd kwastje aanbrengen. Symbolisch vertegenwoordigt de noordpool (de bovenste helft van de kaars) het astrale niveau waarmee kontakt gezocht wordt en de zuidpool (onderste helft) de wereldse sfeer waarin Uw verzoek uitgewerkt dient te worden. De beste werking krijgt U wanneer de kaars helemaal opgebrand wordt. Voor sommige rituelen is het voldoende om de kaars gedeeltelijk te branden en dit meerdere dagen te herhalen.
De laatste dag laat U dan de kaarsen helemaal uitbranden.
Het is mogelijk om Altaarkaarsen voor meerdere (gelijksoortige, positieve) rituelen te gebruiken.
De overige (gekleurde) kaarsen worden voor elk afzonderlijk ritueel vervangen.


De onderkant van de kaars noemt men de zuidpool, de bovenkant met de pit heet de noordpool.  Zalf de kaarsen altijd vanuit het midden eerst naar boven en daarna vanuit het midden naar beneden.  Het beste zalft men de kaarsen drie maal naar boven en drie maal naar beneden.  Dit herhaalt men voor het beste resultaat elke keer dat men een ritueel uitvoert.
Foto
 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.