Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   

WIEROOK Het best is de pure korrel (hars)wierook of ‘kerk‘ wierook, die omdat het hier de zuivere natuurlijke produkten betreft, het zuiverst van samenstelling en krachtigst van uitwerking is.
Ook hierin is een grote keuze en kiest men zelf de meest geschikte wierook.
Ook de verschillende rituele wierooksoorten bestaan uit mengsels van de natuurlijke hars soorten meestal vermengd met bepaalde kruiden en oliën.
Dit zijn b.v. de FRANKINCENSE, de MEDITATIE of de OLIBANUM om er maar een paar te noemen. Heel bekend uit de bijbel is de MYRHE wierook.
Voert U een ritueel  uit voor een bepaald doel, dan kunt U daarbij een wierook gebruiken welke hiervoor speciaal is samengesteld.
Voor gebruik in rituelen zijn de harswieroken het meest geschikt omdat daar de beste kruiden, harsen en andere ingrediënten in hun zuivere vorm toegepast worden, stokjes wierook bevat meestal alleen maar een geurolie en is daarom natuurlijk nooit zo krachtig als de echte rituele korrel wierook.

Geurolie

Het gebruik van oliën is niet alleen van toepassing bij rituelen, maar is van oudsher ook bekend om de geneeskrachtige werking, de geestelijke stimulans die er van uit gaat, of om de schoonheid te bevorderen en niet in de laatste plaats om het leven aangenamer te maken.
In oude geschriften vinden we veel verwijzingen naar het gebruik van parfums, oliën, wieroken en balsems. Vooral de Egyptenaren waren meesters in het samenstellen van geurige parfums en oliën en ook in de bijbel wordt er vaak melding van gemaakt.
Jezus gebruikte “ HEILIGE OLIE “ om te genezen en hij zelf werd, duidelijk om spirituele redenen, op de voeten en het haar door Maria gezalfd.
Essentiële olie verkrijgt men voornamelijk door het persen en distilleren van delen van planten, bloemen of kruiden.
Omdat de meeste planten maar enkele tienden van één procent aan bruikbare etherische oliën bevatten is dit een zeer arbeidsintensief proces, (kweken, plukken enz.), dit is er de oorzaak van dat deze oliesoorten zeer kostbaar zijn. Uit de plant wordt als het ware de essentie gehaald en dat heeft geleid tot de naam ‘essentiële olie’.  Deze geconcentreerde olie bevat de ‘LEVENSKRACHT’ of ‘GEEST’ van de betreffende plant, bloem of kruid.  Met name in de oude Indiaanse culturen van Noord en Zuid Amerika (Voodoo), de Winti cultuur en de oorspronkelijke Afrikaanse medicijnkunst speelt de ‘geest’ of ziel  (kra) die elk levend wezen in zich draagt en die ook in de planten aanwezig is een cruciale rol.  Door middel van het baden in aftreksels, of het verbranden van, kruiden, en met behulp van andere magisch/rituele attributen worden de natuurgeesten of de voorouders te hulp geroepen of om raad gevraagd.
Door het offeren van spijzen, wierook en kostbaarheden probeert men de goden gunstig te stemmen en aan zich te verplichten.
Soms gebeurt dit door middel van uitgebreide rituelen waarbij sommige van de deelnemers in een trance raken, een andere keer zijn juist volkomen afzondering en intensieve meditatie vereist om het gewenste doel te bereiken.