content_copy Balloon-Simple-ArrowNon
Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   

KLEURENSYMBOLIEKEen van de belangrijkste onderdelen in de kaarsenmagie is de kleur.
Alle kleuren zijn opgebouwd uit de drie basiskleuren die samen wit licht geven. Aan kleuren worden bepaalde betekenissen en inwerkingen toegekend die iedereen in het dagelijkse leven wel eens ervaren heeft. Wanneer men bijvoorbeeld een hele witte kamer binnen komt, geeft dit een heel ander gevoel dan wanneer deze kamer helemaal rood zou zijn. Ook in de keuze van de kleding speelt de kleur (vaak onbewust) een grote rol. Is het heerlijk zonnig weer dan trekt men al vlug iets lichts aan, terwijl in de wintermaanden het overheersende straatbeeld zwarte of bruine kleding laat zien.
Kleuren hebben op ieder mens een bepaalde uitwerking die door ieder individu gevoeld wordt. Hoe vaak is het niet zo dat iemand bij voorkeur blauwe kleding draagt omdat hij of zij zich daar prettig in voelt , zo kunnen we nog talloze voorbeelden geven waarbij iemand een zekere verbinding met een kleur voelt. Heel vaak blijkt dan ook dat dit de astrale kleur van een persoon is. Er bestaan talloze overzichten waarin de verwantschappen van de kleuren opgesomd worden en soms kun je daar enorme tegenstellingen in aantreffen. De voornaamste oorzaak hiervan licht in het feit dat de kleurensymboliek erg afhankelijk is van de plaats waar we geboren zijn en de natuurlijke en culturele achtergronden van de betreffende cultuur. Zo zien we in het Westen zwart als de kleur van de dood en de rouw, terwijl in China b.v. juist wit gezien wordt als de kleur van de dood. Zo zijn er meer kleuren te noemen die een totaal andere betekenis hebben in verschillende delen van de wereld. De schijnbare tegenstellingen die we aan kunnen treffen hebben ook nog een andere verklaring. Dit is de dualiteit die zich in alles wat zich op aards niveau afspeelt besloten ligt.(v.g.l.: Ying/Yang; Man/Vrouw ; Materie/Antimaterie). Alles heeft een positieve en een negatieve kant en de mens probeert daar een zeker evenwicht of middenweg in te vinden. Beoefenaars van kaarsenmagie gebruiken dan ook vaak DONKERE en LICHTE tinten van dezelfde kleur om dit schijnbaar tegenstrijdige aspect op te heffen of ze maken bewust een keuze voor een bepaalde tint om daarmee juist die betekenis te benadrukken die zij willen. De lichtere tinten belichten de positieve kanten van de kleur terwijl de donkere tinten de negatieve aspecten van een kleur benadrukken.
Zo is de symbolische betekenis van lichtblauw rustgevend, begrip, inspiratie gevend en oprechtheid terwijl van donker blauw de betekenis deprimerend, onderwerpend en melancholie is, om slechts enkele verklaringen te noemen.
In het westen bestaat er een beproefde traditionele kleurensymboliek die voor een beginner een goede richtlijn biedt om de juiste keuze te maken voor de kleur kaars die men voor een speciaal doel wil gebruiken.

Juist omdat kleur hierin zo belangrijk is, kan een verkeerde keuze een averechts effect bewerkstelligen. Wanneer de kleurensymboliek aan de hand van het volgende overzicht U iets duidelijker geworden is, kunt U ook op Uw eigen ingeving afgaan, maar wanneer U twijfelt, houd U zich dan aan de algemeen aanvaarde symboliek.
De vele kleurschakeringen die tussen de primaire kleuren liggen, zoals ROOD-ORANJE, BLAUW-GROEN, ROOD-VIOLET enz., zijn altijd een combinatie van twee hoofdkleuren. De overheersende kleur zal dan de grootste betekenis hebben, waarbij effecten van de andere kleur ook hun invloed hebben. Gebruik hierbij Uw intuïtie voor de juiste betekenis die aan een dergelijke kleur toegekend kan worden.


WIT :
positieve kant:  Reinheid, waarheid, bescherming, devotie, onschuld, eenvoud en hoop, geestelijke kracht.
Negatieve kant:  Zwakheid, verlegenheid, impotentie en verwendheid.


GRIJS (ZILVER) :
positieve kant:  Neutraliteit, overwinning van licht over donker(goed over kwaad).
negatieve kant:  Onverschilligheid en gebrek aan vitaliteit.


GEEL (GOUD) :
positieve kant:  Aantrekking, magnetisch, geestelijke ontwikkeling, vreugde, glorie en vrolijkheid, slimheid en artistieke prestaties.
negatieve kant:  Afstoting , doortraptheid, wantrouwen, lafheid en ziekte.


ORANJE :
positieve kant:  Stimulerend, aanpassing, bemoedigend, verhelderend en succes.


ROSE :
positieve kant:  Liefde, eerlijkheid, succes en eerbaarheid.


ROOD :
positieve kant:  Gezondheid, kracht, liefde, dynamisch, enthousiasme, hitte en warmte.
negatieve kant:  Haat, lust, ongecontroleerde passie, oorlog, geweld en gevaar.


GARNET (BORDEAUX ROOD) :
positieve kant:  Begripvolle liefde, gezonde geest, opwindend.
VIOLET :
positieve kant:  Opoffering, volharding, vroomheid en gevoeligheid.
negatieve kant:  Geheimzinnigheid, slaapverwekkend en melancholie.PAARS :
positieve kant:  Kracht, macht, ambitie, luxe en wijsheid.
negatieve kant:  Spanning, overheersing, misbruik van macht.BLAUW :
positieve kant:  Rust, vrede, begrip, trouw, spiritueel begrip en oprechtheid, magische kracht.
negatieve kant:  Deprimerend, onderwerpend, hypochondrisch, apathie, droefheid en humeurig.


GROEN :
positieve kant:  Geld, vruchtbaarheid, welvaart, natuur, groei, stabiliteit en geluk.
negatieve kant:  Afgunst, nijd, onenigheid en hebzucht.

BRUIN :
positieve kant:  Neutraliteit, aards en solidariteit.
negatieve kant:  Aarzeling, onzekerheid en verveling.


ZWART :
positieve kant:  Stabiliteit, geduld, rechtvaardigheid, oplettendheid, rouw en het uitbannen van slechte invloeden.
negatieve kant:  Negatief, slecht, omkering en vernietiging.
 
 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.