content_copy
Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   

Nieuwjaars ritueel

Meestal wordt er een badje gemaakt om te reinigen met een wasi, kijk hiervoor onder het stukje over kruidenbaden.

Men begint meestal op oudejaarsavond voor middernacht met het branden van SATAN BE GONE wierook om de slechte geesten te verdrijven.

Men loopt dan met de wierook door alle kamers van het huis met een raam of deur open.

Na 12 uur wordt dan het huis gereinigd met reinigende korrelwierook.

Een toepasselijk ritueel om uit te voeren rond oud en nieuw bestaat uit het branden van een aantal kaarsen terwijl men wat wierook offert en een toepasselijk gebed leest of de wensen voor het nieuwe jaar uitspreekt.  Meestal voert men dit ritueel in de eerste week van het nieuwe jaar uit.

* De met 1 genummerde kaarsen zijn  twee witte altaar kaarsen welke met altaar olie zijn gezalfd.

* De met 2 genummerde kaars is een gele of gouden kaars welke met succes olie is gezalfd.

* De met 3 genummerde kaars is bijvoorbeeld een groene kaars die met good luck olie is gezalfd,   dit kan ook een andere kleur zijn die overeenkomt met een doel dat u wilt bereiken.   Bijvoorbeeld : Rood voor liefde, Blauw voor harmonie, Paars voor wijsheid, enzovoort.

* De met 4 genummerde kaars(en) zijn kaarsen in de kleur van het sterrenbeeld voor wie het   ritueel wordt uitgevoerd en welke met de overeenkomstige zodiak olie zijn gezalfd.

Tijdens het branden van de kaarsen wordt er meestal 3 koningen of myhre wierook gebrand, maar men kan ook een andere wierook voor een bepaald doel gebruiken (b.v. good luck, reinigend, come to me, power, protection, enz.).

Meestal word er op het altaar(dit kan een gewone tafel met een wit kleed zijn) een glas water, een beetje casseerzout en een bijbel geplaatst.

Ook andere offergaven worden wel gebruikt, b.v. : blad tabak, suiker, of iets anders waar men de goden en overleden voorouders wil eren.
Foto
 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies